DE CE PILATES ?

Pilates este o metoda de antrenament care iti lucreaza intregul corp,  dezvolta forta, creste flexibilitatea, coordonarea, viteza, agilitatea si anduranta. Exercitiile sunt adaptabile ca si intensitate . Te invata sa devii constient de corpul tau si sa ai o postura si un aliniament corporal corect. Iti imbunatateste echilibrul, proprioceptia si mai ales concentrarea.
Toate exercitiile se concentreaza pe respiratie asfel înveti sa respiri in timp ce te misti si sa te folosesti de aceasta pentru  avtiva, dezvolta foarte bine si intarii zona core , centrul corpului, „the Powerhouse” (abdomen, zona lombara, fesieri).
Pilates promoveaza pierderea in greutate treptat, prin alungire si intindere, poate aduce provocare sau suport in functie de necesitatile fiecaruia.

Principiile clasice ale metodei Pilates:

Respiratia, Concentrarea, Centrarea, Controlul, Fluiditatea, Precizia

DE CE AM NEVOIE DE UN INSTRUCTOR ?

Oricat de bine am ajunge sa controlam corpul in timpul exercitiilor, intotdeauna vor exista mici detalii ce fac diferenta, rolul instructorului fiind unul foarte important, de a transmite prin cunostintele sale informatia precisa prin imaginile vizuale pe care acesta le creeaza si nu in ultimul rand pentru a corecta ceea ce singur/a ar fi greu de perceput.

CINE POATE FACE PILATES ?

Femeie sau barbat, varstnic sau tanar, Joseph Pilates a lasat in dar aceasta metoda tuturor iubitorilor de miscare fie recuperatorie, de intretinere sau pentru relaxare.

DE CATE ORI SA FAC PILATES ?

Ca in orice alta forma de miscare, repetitia este cea care sporeste totul, astfel incat antrenamentele de Pilates sunt indicate de minim doua ori pe saptamana.